Sevärdheter i Beldibi

Den nya, lite okända och framförallt oexploaterade turistorten Beldibi i Turkiet ökar omåttligt i popularitet bland de skandinaviska resenärer. Några av anledningarna till att denna gamla fiskeby ökar i popularitet är att byn erbjuder lugn och ro och äkta turkisk kultur, men framförallt för att denna lilla stad erbjuder många sevärdheter till turister som inte endast åker till Turkiet för att festa och slå runt nattetid.

Taurusbergen och Beldibis natur

Med de skogbeklädda och mäktiga Taurusbergen i ryggen är Beldibi som skapat för promenader och vandringar. Denna mäktiga bergskedja har under tusentals år varit ett hett utflyktsmål för resenärer, de gamla Romerska kungligheterna, de visa grekerna och för ortsinvånare. Tag chansen att gå på en minnesvärd vandring i Taurusbergen. Utflykter arrangeras ofta av resebyråerna.

Tag chansen att uppleva den vackra natur som byn erbjuder med citruslunder och bergen, samt stränderna med sitt kristallklara vatten. Beldibi ligger mycket vackert belägen vid stranden. Dess vatten är perfekt för en svalkande simtur eller lite snorkling.

Kemer

Ett besök i grannstaden Kemer är ett måste för den som bor i Beldibi. Denna stad är större än Beldibi och kan då erbjuda ett gott utbud av butiker som säljer allt från kläder och tyg till guld och kryddor. Kemer ligger lokaliserat, precis som Beldibi, vid kusten och är därmed perfekt för sol och bad. Förutom shopping och bad kan Kemer dock stoltsera med en minst sagt spännande historia som sträcker sig ända tillbaks till det gamla Romarriket och givetvis det osmanska riket.

Hamam

Ett måste för den person som reser till Beldibi, eller övriga Turkiet för den delen, är att prova Hamam. Turkiet är ett muslimskt land och muslimer sätter stor vikt vid renlighet. Hamam är ett kombinerat bastu-, spa- och massagepaket som är typiskt för just Turkiet. Här får du bada ångbastu och skrubbas ren från topp till tå för att sedan avsluta med en härlig massage. Ett måste för dig som reser till Beldibi på semester.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>