Pamukkale

Om du ska till Turkiet på semester i sommar vill jag verkligen tipsa om Pamukkale.
Pamukkale är ett område fyllt med spännande varma källor. Det ligger 20 kilometer nordöst om Denizli i sydvästra Turkiet. 1988 togs området upp på Unescos världsarvlista. 1090 blev det ett naturreservat. Pamukkale är fyllt av basänger, terrasser och stalaktiter. Detta har byggt upp av varmt vatten som innehåller kalciumkarbonat. Det har runnit längst sluttningarna och bildat kalksten. Dammarna med vatten är upp till 22500 meter långa och 500 meter breda. Pamukkale betyder bomullsfästningen och visst på minner dammarna en del om bomullstussar? Ett besök till denna häftiga plats rekommenderas varmt!

Tips om Turkiet och andra resmål

Även om huvudfokuset för beldibi.se är just den fantastiska platsen Beldibi och andra resmål i Turkiet, kan vi inte låta bli att även dela med oss av andra bra restips på den här bloggen. 

Därför kommer vi här att med jämna mellanrum tipsa om bra platser att åka till eller bra erbjudanden på resor. Fokus ligger som sagt på Turkiet, men vi kommer även tipsa om andra bra destinationer runt om i världen.